четвер, 13 жовтня 2016 р.

Заокеанський гість

У нас у школі побував у гостях колишний випускник Плетеноташлицької школи, який вже багато років проживає у Канаді - Микола Якович Воротиленко. Микола Якович письменник, голова видавництва «Забута спадщина» в Канаді. Подарував свої книги він і нам. Микола Якович у нас не вперше, але у новій школі ще не бував, тому директор  О.М. Гоян провела змістовну екскурсію стінами школи.  Пан Микола побував на зустрічі у 8 класі (класний керівник Багатнова Т.Г.), де дав учням гарний урок з географії, а також - з патріотизму.

Він розповів восьмикласникам про життя української діаспори за океаном, про те, як вона працює, про підтримку і допомогу. А також  про те, як далеко від рідної землі вихідці з України пам’ятають, бережуть, вивчають українську мову, звичаї та традиції, що робить не кожен українець в Україні.  

На прощання наші співочі "Карамельки" привітали гостя щирою українською піснею про рідний край. Ми домовились про спілкування і співпрацю з Миколою Яковичем, адже скільки цікавого ми можемо дізнатись від людини, що залишається щирим патріотом своєї Батьківщини, перебуваючи на іншому континенті. Ми вдячні Миколі Яковичу, що завітав до нас і чекатимемо його на гостини ще не один раз.

Немає коментарів:

Дописати коментар